Wie is Bart van der Werff?

OPLEIDING

Na zijn scholing aan de Leidse Instrumentmakers school volgde Bart de opleiding tot uurwerkrestaurator gedurende twee jaar aan West Dean College in Zuid-Engeland.

 

LONDEN

Zijn eerste baan was in Covent Garden in hartje Londen, bij David Newell, een bedrijf dat zich specialiseert in uurwerken, automata en speelwerken en onder andere Sotheby’s, Christie’s, the Law Society, verschillende musea en particulieren als klant heeft.

 

PARIJS

Samen met een dertigtal restauratoren van uiteenlopende pluimages, zoals die op het gebied van schilderij-, meubel-, brons-, Boullewerk- en uiteraard uurwerkrestauratie werkte Bart een aantal jaren in het atelier van de Parijse antiekhandelaar Bernard Steinitz.

 

ZWITSERLAND

Als vierjarig intermezzo in zijn restauratieloopbaan werkte hij bij Jaeger-LeCoultre, waar hij verantwoordelijk was voor de ontwikkeling en de productie van de ATMOS klokken.

 

NEDERLAND

Na elf jaar ervaring in het buitenland, twee talen rijker, lonkte Nederland weer en de behoefte om een zelfstandig bedrijf op te zetten. Vanaf 1997 werd dit realiteit.

 

OPDRACHTGEVERS

Opdrachtgevers zoals Mario Crijns, Mentink en Roest en andere belangrijke handelaren maar zeker ook particulieren, verzamelaars, en musea brengen objecten in zijn atelier ter restauratie. Daarbij komen vaak gecompliceerde klokken op zijn werkbank, naast chronometers en precisie-uurwerken.